Bireyleri konfor alanlarından çıkarıp, iş hayatında mecburen oluşan bariyerleri yıkabilmek için faaliyetlerin yapay olmayan doğal ortamlarda outdoor eğitimler ile gerçekleştirilmesi etkinliği artırmaktadır.
Organizasyonlarda tercih edilen uygulama alanları farkındalığı güçlendirme ve doğal ortamda özgür hareket odaklı doğa tesisleri olmaktadır.
Katılımcı profilleri, mevsim koşulları ve ihtiyaç doğrultusunda önerilebilecek uygulama alanları çeşitlendirilebilir. Genellikle katılımcılar gün içerisinde her ne zorluk seviyesinde uygulamaya dahil olursa olsun gün sonunda tekrar konfor alanlarına sahip olmayı tercih etmektedirler. Bu anlamda sıklıkla tercih edilen mekanlar konfor kalitesi yüksek kişisel alanlara sahip, aynı zamanda da orman dokusu sunabilen şehir merkezine yakın çevrede tesislerdir.
İstanbul merkezli kurumlarda günübirlik organizasyonlarda yakın çevre için Ağva, Darıca, Gebze, Kemerburgaz, Polenezköy, Şile; konaklamalı uzak çevre için ise Abant, Aladağ, Kartepe, Kırklareli, Sapanca, Silivri, Topuk Yaylası, Uludağ vb. lokasyonlar ağırlıklı olarak tercih edilmektedir. Sonbahar veya Kış aylarında daha sıcak iklimler olan Antalya, Çanakkale, Göcek, Marmaris, İzmir vb. lokasyonlar daha sık tercih edilebilmektedir.
Sınırlarını zorlamaya istekli ekiplerde konfor alanı biraz daha daraltılabilir; çadır veya tekne kamara tipi konaklama mümkün olabilir. Bu ekipler için konfor sınırları daralsa da aktivite sınırları açılmaktadır. Bulutların üzerinde bir yaylada veya kara yolu ile ulaşamayacakları bir koyda güne başlayabilirler.
Kurum dışında alan transferine zaman ayıramayan ekiplerde yerinde çözüm önerileri de sunulabilmektedir. Kurum binasında indoor alanlarda veya kurum binası çevresinde şehir maceraları kurgusunda uygulama alternatifleri sunmak mümkündür.
Tüm mekanlarda temelde aranan ortak kriter öncelikli olarak güvenliktir. Devamen farkındalık yaratıcı etkisi, konfor seviyesi, bütçe vb. kriterler gelecektir.
<< Önceki Yazı