Aslında Teamworks olarak bizler, eğitim araçlarına yaygın olarak kullanılan “oyun” tanımlamasının kullanılmasından yana değiliz.
“ Aktivite “ demek daha uygun olacaktır. Her ne kadar aktivitelerin temelinde motivasyon ve eğlence temaları yatsa da yine de ekipleri geliştirici hedefleri daha baskın durumdadır.
İhtiyaç analizi sonrasında belirlenen hedefler doğrultusunda uygun aktiviteler belirlenir. Bu aktiviteler daha önce farklı eğitimlerde kullanılmış alternatifler arasından seçilebileceği gibi, talebe göre kuruma özel, yeni aktiviteler tasarlamakta mümkündür.
Aktivitelerin genel kurgusunda barındırdığı ihtiyaçları karşılayıcı hedefleri bulunmaktadır. Her bir aktivitenin 30 dk ile 180 dk aralığında sürdüğünü göz önünde bulundurduğunuzda, normal bir ekip, 1 günde ortalama 6 ila 8 aktiviteye katılabilecektir. Eğitimde verilmesi düşünülen hedefleri seçtiğiniz aktivitelere orantılı bir şekilde yerleştirir ve genel akışı planlarsınız.
Uygulamaları lojistik olarak karada ve denizde geçen şeklinde sınıflandırabiliriz. Karada geçen uygulama içerisindeki aktiviteler temelde: buz kırıcılar, alçak ip parkurları, yüksek ip parkurları, strateji ve proje uygulamaları olmak üzere 5 alt gurupta toplanabilir. Denizde geçen uygulamalar ise yelkenli tekneler ile, ihtiyaçlara göre belirlenen rotalarda verilmektedir.
Eğitimlerde katılımcıları eğitim baskısı altında bırakmamak ve farkındalık yaratıcı etkiler sağlamak adına kullanılan bazı senaryo alternatiflerimiz bulunmaktadır. Ekipler kimi zaman bir bombanın peşinde düşerken, kimi zamanda kayıp bir hazine sandığının izini sürebilir.
Ekiplerin aktiviteler içerisinde tutumları psikologlar tarafından o aktiviteler ile ilişkili eğitim şablonlarına yerleştirilir, eğitim sonunda bu veriler ile ekip ve kişi profilleri çıkartılabilir. Bu method eğitimin geri bildiriminde kullanılabileceği gibi devamındaki eğitimlerde de üzerinde durulması gereken hedeflerin ortaya çıkartılmasını sağlamaktadır.